Mojado

moj

Kävin eilen Orotavan kotona hoitamassa talonnaisen (vrt talonmies) hommia. Viime päivät ovat olleet pilvisiä, Teide näkymättömissä ja ajoittain on satanutkin, Orotavassa enemmän kuin täällä alhaalla Puertossa.

Orotavassa meillä täytyy olla kuivureita, deshumificadores, ja niitä kävin eilen vaihtamassa. Meillä on yksi sähköinen ilmankuivaaja ja sen lisäksi useita kertakäyttöisiä tai täytettäviä pikku kuivureita ympäri asuntoa, mm. vaatekaapeissa. Ilman kuivureita vaatteet ja paperit tuntuvat käteen kostealta ja pahemmin nyt, kun emme kesäaikaan siellä jatkuvasti asu.

Etenkin tämä talvikausi ja kevät ovat olleet ennätyksellisen kosteita. Aurinkoakin odotellaan tulevaksi esiin pilvien takaa vähitellen.

Kaiken lisäksi sain vielä podettavakseni pienen flunssan. Olenkohan juonut kylmää vettä? Täällä nimittäin paikalliset juovat yleensä huoneenlämpöistä vettä, sillä muuten, kuulemma, tulee kurkku kipeäksi. Ravintoloissa ja baareissa tarjoilija yleensä kysyy vettä tilattaessa, halutaanko se kylmänä vai huoneenlämpöisenä. Niin että varokaahan kylmää vettä!

2 thoughts on “Mojado

  1. Kiitos vihjeestä, tarkistan tehon. Ongelmana vain näin kesäaikaan on se, että en vietä kovin monta tuntia viikossa Orotavan kodissa, siksi käytän mieluummin kertakäyttöisiä kuivausjuttuja. – Kesäasun Puertossa!
    Syksyllä, kun asumme Orotavassa kumppanin kanssa kahdestaan, voi sähkökuivuri hurista päivä/yökausia.

  2. Hei, Riitta! Kuulostaa tuo kosteusasia melkoiselta riesalta. Minulle tulee tunne, että jos sähkökäyttöisen kuivausteho olisi vähintään 14 litraa per vrk, niin luulisi sen hoitelevan kaiken kosteuden omakotitalosta. Tarkista laitteesi teho – jos alle tuon 14 litraa, niin hae vaikka Santasta tehokas laite. Kohtuullisen laitteen saa varmaan 500 eurolla. Suosittelen satsaamaan huippuhyvään – elämänlaatua!

    Meillä Hesassa on nyt ollut pitkään kivat ilmat … Puhumme, että meillä on nyt Teneriffa-ilmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *