Naurisjuttu

nabo

Kahdeskymmeneskahdeksas karanteenipäivä

Ruokapäivitys pitkästä aikaa. Vihannestilaus Orotavan mercadillosta saapui eilen aamupäivällä. Sitä odotan kuin joulupukkia, koska tilaan vain ”cesta de verduras y frutas”, kori vihanneksia ja hedelmiä, ja sitten tulee mitä tulee. Eilen saimme taas hyvän annoksen tuoretuotteita. Yhden papaijan söimme heti, se oli niin kypsä ja herkullinen. Tiedäthän, että sitruunamehu jalostaa papaijan? (Tämän opin jo 80-luvulla Nicaraguassa!). Siis: papaija kuoritaan, siemenet poistetaan, hedelmäliha paloitellaan ja päälle puristetaan sitruunasta mehua. Sitten nautitaan.

Uusi juttu oli nauriinlehdet, vihreä nippu, joka on erillisessä kuvassa. Puutarha.net kirjoittaa: ”Nauriin pieniä lehtiä käytetään myös ruokataloudessa. Yksinomaan vihreiden lehtien tuottamiseen tarkoitetut naurislajikkeet eivät tee mukulaa lainkaan. Nauriissa on runsaasti hiilihydraatteja, kohtuullisesti C-vitamiinia ja runsaasti kivennäisaineita.”

Siis tuumasta toimeen. Suomeksi ei tietenkään löytynyt reseptejä näistä hojas de nabo, nauriinlehdet, mutta espanjaksi löytyi.
Tein lisuketta (= lisäke, kielitoimiston hyväksyy molemmat sanat 🙂 ) lihalle näin:
– nauriinlehdistä poistetaan varret
– lehdet marinoidaan tilkassa viinietikkaa, lisätään hieman suolaa, sekoitellaan parikymmentä minuuttia, sitten siivilöidään etikka pois
– paistellaan pannussa öljyssä ja omassa liemessään tomaatin ja sipulin kanssa toiset parikymmentä minuuttia: valmis
Söimme lisukkeen saksanhirvipihvien keralla vino tinton kanssa.
Toistekin tätä voi tehdä, oli maukasta.

Karanteeni jatkuu, on otettava päivä kerrallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *