Nivel 2

ni

Orotavan kadulla näkyi koululaisryhmä perinnepuvuissa. Romeriatkin ovat siis kaikkien iloksi palaamassa! Orotavan romeria on kesällä, ja mm. Teguestessa jo keväällä.

Vaikka koronaliikennevaloja ei enää saarikohtaisesti näytetä aamutv:ssä, tasot kuitenkin vielä määritellään. Teneriffa on nyt tasolla 2 samoin kuin Gran Canaria. Muut saaret ovat jo tasolla 1. Näiden tasojen tarkemmat kriteerit ovat jo unohtuneet (kaikilta, luulen), sillä niin pitkään olemme olleet tiukasti tasoilla 4 ja 3. Maski kaupoissa ja julkisissa sisätiloissa ja käsien pesu, ne lienevät nyt tärkeimmät toimet tartuntojen estämisessä.

Pääsiäisturisteja saapuu saarille jo kuten ennen pandemiaa. Pääsiäisen aikaan saarille saapuu ja niiltä lähtee 12 500 lentoa, joista noin puolet on Manner-Espanjasta ja puolet kansainvälisiä lentoja.
La Palman saarella järjestetään nyt opastettuja kierroksia turisteille Cumbre Viejalle, tulivuorelle, jonka purkausta saimme seurata kolme kuukautta. Tähän asti sinne ovat päässeet vain tutkijat.

Pääministerin vierailulla Marokossa on käyty keskusteluja Länsi-Saharan autonomia-asiasta, Kanariansaarille meren yli saapuvista pakolaisista, joiden vaarallinen matka huonoilla veneillä on ollut jatkuvaa koko pandemian ajankin. Myös yhteisistä kalastusalueista on keskusteltu: kanariot kalastavat vain neljänneksen siitä määrästä, joka saarilla käytetään. Paljon kalaa tuodaan saarille, vaikka suuri meri on vieressä!

Sota Ukrainassa huolettaa koko maailmaa! Mitä on vielä tulossa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *