Primavera

pri

Jokohan kevät koittaa? Ainakin sateet näyttäisivät väistyvän, ennusteiden mukaan päivälämpötila nousee ja jopa 25 astetta saavutetaan. Teideltä on lumi vähentynyt. Kuvan ruusut kukkivat omalla pihalla.

Meillä on ollut maskipakko kaksi vuotta. Pääsiäisen jälkeen pääsemme maskeista. 20.4. jälkeen maskeja ei enää tarvi käyttää sisätiloissakaan, poikkeuksena vain sairaalat, julkinen liikenne ja vanhustentalot.

On alkanut veroilmoitusten jättämisaika Espanjassa. Nykyään (siirtymäajan jälkeen) täällä asuvat suomalaiset verotetaan lähes kaikki Suomessa. Minä olen ollut Suomen verotuksessa koko Teneriffalla asumiseni ajan. Omistusasunnosta täällä on kuitenkin ilmoitettava Espanjan verottajalle.

Sota Ukrainassa jatkuu. Lähin konflikti täällä on Länsi-Saharassa, joka on ollut Marokon miehittämänä vuosikymmeniä. Alue oli aikoinaan Espanjan siirtomaa vuoteen 1975 saakka. Nyt tilanne on taas kärjistynyt; luvattua kansanäänestystä itsenäisyydestä ei ole vieläkään järjestetty. Espanjan pääministeri matkustaa tänään neuvotteluihin Rabatiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *