Nivel 3

pl

Oman pihan kukkia ja banaanien kasvun edistymistä.

Teneriffa on päässyt koronan vähenemisen myötä nivel 3:lle. Gran Canaria ja Fuerteventura ovat myös tasolla 3 ja kaikki muut saaret nivel 1:ssä.

Tämä tarkoittaa meillä, että ravintoloiden sisätiloja avataan, ryhmäkoot suurenevat hieman ja ravintolat suljetaan puoliltaöin. Meillä jokapäiväinen elämä ei juuri muutu, yöt nukutaan.

Turisteille rajoitusten lieveneminen on hyvä asia. Matkailijoiden saapuminen auttaa taloutta ja lisää työpaikkoja. Useita hotelleja on avattu Puertossa remontoituna viime viikkoina.

Huippuhintaisen sähkön takia Podemos-puolue on ehdottanut kansallisen sähköyhtiön perustamista (Producción Eléctrica Española) ja tuulivoiman hyödyntämistä siinä. Hyvä ajatus, nyt odotellaan, miten muut puolueet reagoivat.

Pakolaisia on tullut saarille tammikuusta elokuun loppuun mennessä 9255 henkilöä. Lisää veneitä saapuu lähes joka yö eri saarille, viime aikoina eniten Fuerteventuralle.

Päivän refrán: ”No dejó títere con cabeza” – ’Ei jättänyt nukelle päätä’. Sanonta on Miguel Cervantesin Don Quijotesta kohtauksesta, jossa sankari taistelee puunukkien kanssa miekkaillen ja aiheuttaen näin häiriötä. Sanontaa käytetään, kun joku on rikkonut tai tuhonnut jotakin (títere = käsinukke, sätkynukke).

2 thoughts on “Nivel 3

  1. Kyllä, kasvomaskeja pidetään, jos ei pysty pitämään 2m etäisyyttä. Kävin juuri kävelyllä kaupungilla, lämmintä oli +30. Ihmisiä paljon liikkeellä, mutta silti oli monia ”aukkoja”, jolloin saa ottaa maskin pois. – Roikutan siis maskia nauhoista kädessä ja kun ihmisiä tulee vastaan, laitan maskin kasvoille. Jos tungosta, pidän maskia. Tämä näyttää olevan taktiikka monella muullakin.
    Ja jos haluaa maskin pois vähäksi aikaa, voi istahtaa lähimpään kahvilaan ja tilata jotakin juotavaa.
    T. Riitta

  2. Pidetäänkö kadulla edelleen kasvomaskeja? Tuntuu raskaalta ajatella, että noin lämpöisessä pitäisi kulkea kasvomaskin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *