Olas grandes

mar

Kuvat ovat eiliseltä rantakävelyltä: varoitus suurista aalloista oli voimassa. Aallot löivät voimalla rannan kiviin ja muureihin, suolavesi pärskyi, tuuli puhalteli viilentävästi. Puertoon minua houkuttelee kävelylle juuri tämä meren läheisyys. Orotavassa on kyllä kauniita taloja ja historiaa, mutta meri on kaukana.

Espanjassa on karanteenia koronan takia lyhennetty kymmeneen päivään aiemmasta kahdesta viikosta. Mantereella tauti jyllää edelleen, etenkin Madridissa ja ympäristössä, jossa liikkumisrajoituksia on tiukennettu 45:llä alueella. Uusia tautitapauksia on myös saarilla, mutta onneksi paljon vähemmän kuin mantereella. Eilisen tiedon mukaan uusia sairastumisia on Gran Canarialla 93, Teneriffalla 41, Fuerteventuralla 10, Gomeralla 5, Lanzarotella 4 ja La Palmalla 1. Gran Canarian ja Teneriffan sairastuneista suurin osa on saarten pääkaupungeissa.

Meille on luvattu pilvistä ja sadekuuroja tänään.
Päivän refránin etsin netistä, sillä myöhästyin aamulla viisi minuuttia aamutv:n päivän sananlaskusta.
”El tiempo cura más que sol” (Aika parantaa enemmän kuin aurinko). Suomessa samaa ajan parantavaa vaikutusta kuvaa ”Aika parantaa haavat”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *