Orotavassa taas

or

Vuorossa oli kävely Orotavan kaupungissa. Siellä kiinnostavat kaupungin vuosisatojen historia, vanhat ja kauniit rakennukset sekä kapeat kadut.

Puerton kaupungissa kävelyyn taas innostaa rakkaus suureen ja avaan mereen. Viime päivinä on tosin annettu varoituksia merestä. Ilmiö on nimeltään ”marea viva”, elävä meri. Täydenkuun aikaan ja sen jälkeen sekä näin syksyllä nousu- ja laskuveden erotus on suuri. Vesi tekee voimakasta liikettä ja aallot ovat suuria. Aallonmurtajille ja jyrkille rannoille menemisestä varoitetaan voimakkaiden aaltojen takia. Ennen kaikkea varoitetaan siitä, että selfien ottaminen rannalla selkä mereen päin on vaarallista. Näin toimien on selfien ottajia joutunut mereen aaltojen sieppaamana ja jopa hukkunut.

Koronatartuntojen määrä on pikkuhiljaa vähenemässä, kertovat Kanarian uutiset. Hallituksen sivuilta löytyvät sairastuneiden määrät (Gobierno de Canarias). Minä en jaksa niitä aktiivisesti enää seurata – koronaväsymys.

Päivän refrán: ”El que mucho abarca poco aprieta”. Sille löysin netistä käännöksen englanniksi: ”Dealing with everything means losing relevance”. Kuka keksisi vastaavan suomalaisen sananlaskun?

3 thoughts on “Orotavassa taas

  1. Kyllä, tuo ”Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla” on samanlaisia merkityksiä omaava. Kiitos Soili!

  2. Olisiko ”Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla” ajatuksena sinne päin?

  3. Eipä löydy vastaavaa sananlaskua. Täällä katsellaan tv:n espanjalaisia sarjoja kielitaidon ylläpidon vuoksi. En usko, että tulevana talvena sinne muutaman viikon matkaa tehdään, vaikka aikaa olisi. Nyt poimitaan puolukoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *