Orotavassa taas

Or

Orotavan kotona taas.

Eilen vietimme aikaa Puertossa, koska siellä on helpompi kävellä tasamaata kuin mäkisesssä Orotavassa. Kävelyajat ovat tässä faasissa ennallaan, joten meidän, alle seitsemänkymppisten, kävelyajat ovat ne ”huonot” klo 6-10 ja 20-23. Mutta faasissa 1 saa käydä kaupassa, apteekissa ja terassilla mihin aikaan vaan. Niinpä lähdimme kävelylle puoleltapäivin. Menimme Mequinez-kadulle tarkoituksena kierrellä vähän ja saada liikuntaa. Kuinka ollakaan, kadulle ajoi poliisiauto ja sen verran mahdolliset suuret sakot pelottavat, että hakeuduimme lähimmälle terassille. (Espanjalainen karanteeni: terassille meno on sallittua milloin vain 🙂 ).

Oli jo lounasaika, joten päädyimme tilaamaan gambas al ajillo ja juomat. Söimme, ja kun laskun aika tuli, ajattelin maksaa kortilla, koska se ehkä on nyt tautiaikana turvallisempaa. Tarjoilijapoika toi koneen, jolla vipautin korttia: piip! Ei toimi, sanoi poika. Toinen kerta: piip! Ei toimi, sanoi poika. No, voin maksaa con efectivo, käteisellä, sanoin ja maksoin.

Sitten kotona tarkistin: maksu oli mennyt kaksi kertaa tililtäni ja siis oli vielä käteisellä maksettu. Soitin noin kymmenen kertaa k.o. ravintolaan, ennenkuin sieltä vastattiin. Myönsivät virheen, lupasivat palauttaa liikaa maksetut rahat. Siestan jälkeen palasin terassille: sain rahat takaisin.
Ikävä tunne jäi. Jos olisin ollut kieltä taitamaton viikkoturisti, olisinko saanut rahoja? Oliko teko tarkoituksellinen vai vahinko? No, onneksi terasseja on Puertossa paljon. Kyseinen paikka meni boikottilistalleni.

– La Gomera ja El Hierro pääsevät maanantaina faasiin 2. Teneriffa, La Palma ja Gran Canaria jatkavat vielä ainakin viikon faasissa 1.

Madrid ja Barcelonan metropolialue jatkavat faasissa 0. Etenkin Madridissa vastustetaan tätä päätöstä, vaikka se perustuukin faktoihin viruksen leviämisen vaaroista. Andalucia ja suuri osa mantereesta pääsevät myös faasiin 1, mutta Castilla y Leonin seudulla ja luoteisosissa Espanjaa jää edelleen alueita nollafaasiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *