Paella

pes

Kuvissa on kalatiski Hiperdinossa Piedra Redondassa (Las Aguilaksen hotellikumpareen alapuolella). Neljännessä kuvassa on paella, jonka valmistimme lähes ”omasta päästä” – siis reseptin suhteen. Paella on espanjalainen pyttipannu, johon voi käyttää aineksia oman maun mukaan.

Me ostimme tuoreita katkarapuja ja mustekalarenkaita sekä brotolafileen (luikeroturska suomeksi 🙂 ). Kotoa löytyi pakkasesta vielä kuorittuja simpukoita ja katkarapuja. Sitten vielä riisiä, sipulia, valkosipulia, paprikaa ja porkkanaa, inkivääriä, pippurisekoitusta, kurkumaa, suolaa, hieman soijakastiketta, paprikajauhetta ja chilijauhetta, oliiviöljyä, vähän voita, tilkka olutta ja oman puun sitruunasta puristettua mehua. Näistä syntyi maukas paella!

Täällä myydään paljon myös tönkkösuolattua kalaa, kuva alhaalla vasemmalla, mutta sitä emme ole vielä kokeilleet. Tuota kalaa liotetaan vedessä päivä tai pari ennen ruuaksi valmistamista.

Kesäaika on alkanut viime yönä. Niin myös pääsiäismatkustus mantereelta. Tulijoilta vaaditaan edelleen negatiivinen PCR-todistus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *