Parempaan päin

clar

Panza de burro väistyy välillä ja näkyvillä on sinistä taivasta. Meillä on ollut lämmintä, päivisin lähes +30. Pihalla kukkii oleanteri ja palmu.

Koronan insidenssi laskee pikkuhiljaa, mikä on hyvä uutinen. Kotitestejä on ostettu paljon apteekista. Niiden käyttö auttaa sekin taudin hallinnassa. Nyt ennustetaan jopa, että nykyinen quinta ola, viides aalto, olisi viimeinen: rokotukset tehoavat.

Nuorten laittomat kokoontumiset yöaikaan rannalle ovat edelleen ongelma. Julkiset grillauspaikat, parques recreativos, ovat suljetut, jotta niihin ei kokoontuisi suuria ryhmiä.

Meilläkin uutisoidaan ilmastonmuutoksesta ja sen palautumattomista seurauksista koko planeetalle. Mantereella palaa. Meillä saarilla metsäpaloilta on tänä kesänä onneksi vältytty.

Turismi on palaamassa saarelle, mutta ongelmana on nyt se, että vuokra-autoja on käytössä entistä vähemmän. Kriisin aikana autoja on jouduttu myymään taloudellisten tappioiden rahoittamiseksi. Myös hotelleja on tullut myyntiin.

Päivän refrán: ”Contigo, pan y cebolla”. Sanonnan merkitys selitettiin seuraavasti ”estoy contigo en malos y buenos momentos” eli olen kanssasi sekä hyvinä että huonoina hetkinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *