Playa Jardín

pla

Teide on ollut monta päivää taas pilven takana, nyt näkyi, kun kävin verotoimistossa. Tuli pyyntö tulla sinne, menin, haluavat tietoja verotuksestani vuodelta 2014.
Kysyin: – Ettekö kommunikoi Suomen veroviranomaisten kanssa?
– Kyllä, mutta hyvin vähän, sanoi virkailija.

No, minulla ei ole ongelmaa siinä mielessä että olen koko ajan ollut ja olen edelleen Suomen verotuksessa.

Jardinin rannan kivikummelit hajotetaan 20.7. vapaaehtoisten toimesta. Nämä turistien rakennelmat haittaavat kuulemma rantaötököiden elämää. Siis vähän sama juttu kuin Suomen lupiinihysteria, eikö?

Onhan Pohjois-Suomessakin kummeleita. Pitäisiköhän nekin hajottaa?

P.S. Jos vielä vähän provosoin tätä luonnonsuojeluasiaa? Vierailin Syyrian kurdialueella 90-luvun alkupuolella, jolloin siellä oli vielä rauha. Nyt koko alue on pommitettu maan tasalle, ihmisiä on kuollut satoja ellei tuhansia, arkeologisia kohteita ja asuntoja, kyliä ja kaupunkeja on tuhottu. Entäs kotoperäiset kasvit ja pikkuötökät?
– Asiat tärkeysjärjestykseen: ensin rauha maailmaan ja sitten ihmisten asiat kuntoon ja luonto suojeluun.

2 thoughts on “Playa Jardín

  1. Hei,
    Olet oikeassa siinä, että hyviä asioita voi tehdä rinta rinnan, myös luonnonsuojelua, olen tietysti sen puolesta.
    Kuulemani mukaan ennen muinoin viemäröinti oli saarella semmoista, että jätevedet laskettiin jonkun luolan uumeniin – luolia saarella on paljon. Vulkaaninen kiviaines suodatti sitten jätevesiä. En tiedä, toimiiko tämä puhdistussysteemi vieläkin jossakin. Sen tiedän, että ainakin Punta Bravassa on yksi vedenpuhdistamo. Muista pitäisi ottaa selvää.
    T. Riitta

  2. Totta, asiat tärkeysjärjestykseen. Toki monia hyviä asioita voidaan edistää rinta rinnan. – Hyvä, että on myös luonnonsuojelijoita – ihmisoikeuksien suojelijoiden rinnalla. Ja hyvä, että Puertossakin on ötökkäsuojelijoita. Tosin itse kummastelen, että pienen alueen kivien nostelu olisi ötököiden kannalta merkittävää – kai niitä muuallakin elää kuin tuolla alueella. Ehkä enemmän kannattaisi kiinnittää huomiota liikenteen päästöihin. Ja millainen mahtaa olla meriensuojelun laita – mihin jätevedet ohjataan ja puhdistetaanko ne? Joku väitti, että jossain poraavat reiän maaperään ja laskevat paskat sinne imeytymään pohjavesiin – eihän sellainen voi olla mahdollista. Riitta, tunnetko näitä vesiensuojelu ja -puhdistusasioita? Ihanaa kesää Puertoon ja Orotavaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *