Puertossa taas

Vii

Ylimpänä on kuva Kanarian tv:n kanavalta, se näyttää, että La Palman tulivuori jatkaa aktiivisuuttaan. Nyt vuoresta on auki viisi laavaa syöksevä reikää ja taas on yksi huippu sortunut.
Tänään on kulunut 50 vuotta siitä, kun saarella oli edellinen tulivuorenpurkaus, tuolloin Teneguia syöksi tulta ja laavaa. Tämä purkaus oli kuitenkin lyhyt ja voimattomampi verrattuna nykyiseen, kesto oli alle kuukauden.

Kahdessa alemmassa kuvassa on Puerton aamua. Kahtena yönä on satanut, nyt päivä kirkastuu jo. Sateita on silti ennusteissa. Aamulämpötila oli miellyttävät +20 astetta.

Vaikka Kanarian uutisia dominoi La Palman Cumbre Viejan purkaus ja sen seuraukset, uutisissa muistutettiin, että saari on kuitenkin vain noin 10% osalta tämän luonnonmullistuksen kourissa ja saari tarvitsee edelleen ja etenkin nyt myös turisteja. Ymmärrettävää sekin, vaikka minusta tuntuu, että tässä tilanteessa en haluaisi sinne matkustaa.

One thought on “Puertossa taas

  1. Voi kiitos tiedosta. Siis joulu lempisaarellani on mahdollistaä. Joulukuussa Fuerteventuralle suunnitelemaan jatkomatkaa jonnekin, jos ei La Palmalle niin sitten Teneriffalke. Seuraan aktiivisti Kanarian tvtä ja blogiasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *