Koulupäivä

esc

Eilen oli taas ”koulupäivä”, eli espanjan kurssin tunnit. Yläkuva on koulureitiltä: taustalla oikealla oleva ruskeakattoinen ratkennus on instituutti, jossa myös EOI, Escuela Oficial de Idiomas, toimii. Ensi viikolla meillä on koe, examen, siispä kielioppi esille ja lukemaan viikonloppuna!

La Palmalla purkaus jatkuu. Tuhkapylväs ulottuu noin kahden kilometrin korkeuteen ja tuhka aiheuttaa paljon ongelmia lähialueen asukkaille: katuja, kattoja, terasseja ja kaikkia pintoja, joihin tuhka laskeutuu, on siivottava päivittäin. Tehokkaita hengityssuojaimia on edelleen käytettävä, sillä ilmassa ei ole vain tuhkaa vaan myös laavapartikkeleita. Binter lentää saarelle nyt vain päiväsaikaan, ei klo 18 jälkeen.

Mantereella valmistetaan moduulitaloja mm. Asturiassa ja Galiciassa. Näitä n. 60 neliömetrin asuntoja on tarkoitus kuljettaa La Palmalle kotinsa menettäneille. Tämä on tietysti ratkaisu vain osalle, myös muita uusia koteja tarvitaan.

Saarilla on aloitettu rokotukset influenssaa, gripe, vastaan sekä kolmannet koronarokotukset. Covid-rokotukset annetaan yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *