Comidas buenas

com

Ruokapäivitys pitkästä aikaa: Tässä muutamia lempiruokia, joita olemme viime aikoina nauttineet paikallisissa ravintoloissa.
Ensimmäisinä vuosina täällä söin hyvin usein chocoja, pieniä mustekaloja, ne olivat lempiruokaani kunnes söin itseni niistä ”yli” ja jätin vuosien tauolle. Nyt chocot ovat taas alkaneet maistua minulle.
Lubina on oikein maukas vaalea, rasvainen, lähinnä siikaa muistuttava kala, joka kuvan annoksessa on grillattu levitettynä, hyvää.
Liha-annos kuvassa on cabraa, vuohta, joka on hyvin laitettuna mausteisena ja pehmeäksi haudutettuja suussasulavaa. Kuva ei tee oikeutta annoksen herkullisuudelle. Kanarian perunat ovat tässä lisäkkeenä.
Ja pulpo, punainen mustekala, on erittäin hyvää silloin, kun se on osattu laittaa niin, että se on pehmeää ja mureaa. Monesti saa hieman sitkeää pulpoa, tuurinpeliä on se, missä pulpo on hyvää.
Tässä meidän erityisherkkujamme, joita Suomesta ei saa.

Sitten taas La Palmasta:
Purkaus on jatkunut nyt 41 päivää. Laavavirrat, joita on kymmenkunta, virtaavat erilaisilla vauhdeilla alas ja kohti merta, peittäen alleen asutusta ja viljelyksiä. Saarella myös järisee edelleen. Asukkaille jaetaan nyt kirjallisena ohjeita siitä, miten järistysten aikana on suojauduttava.
Hallinto tekee luetteloa tuhoutuneista tai vaurioituneita rakennuksista ja asukkaita pyydetään esittämään dokumentit taloistaan. Lienevätkö paperit tulleet mukaan kaikessa kiireessä laavan uhatessa?
Koronainfektiot vähenevät onneksi kaikilla saarilla. Aika harva pitää enää ulkona maskia ainakaan täällä Puertossa ja Orotavassa, mutta kaupassa ja muualla yleisissä tiloissa asetamme maskin kiltisti kasvoille.
Pakolaisia on kuluneen yön aikana saapunut veneillä Gran Canarialle, Fuerteventuralle ja Lanzarotelle yhteensä 178 henkilöä. Pakolaisia on saapunut saarille koko kuluneen vuoden ajan.

2 thoughts on “Comidas buenas

  1. Niin, jokamiehenoikeutta, kuten Suomessa, ei Teneriffalla ole. Esim. sienten poimimisen täytyy olla lupa.
    T. Riitta

  2. Oulun seudulla suli lumet, joten alkoi karpaloiden poiminta. Teneriffalla ei taida olla vapaasti otettavia luonnon antimia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *