Pulmeria

plum

Yksi lempipuistani täällä on plumeria, temppelipuu. Siinä on niin kauniit kukat. Ja sitäpaitsi menetin yhden. Jostakin syystä joillakin miehillä on semmoinen käsitys, että vain hyötykasvit ja -puut ovat arvokkaita. Meillä kasvoi komea kukkiva valkokukkainen plumeria pihalla. Mutta sitten – kysymättä minulta – kumppani päätti muutama vuosi sitten, että plumeria saa lähteä ja tilalle tulee sitruspuita. Onhan siinä nyt tilalla pari pientä ja hentoa puun alkua, mandariini ja appelsiini. Mutta minä en ole unohtanut! Hankin vielä uuden plumerian!

Miksi Espanjassa puhutaan jo koronan viidennestä aallosta, mutta Suomessa ja esim. Saksassa vasta neljännestä? Onko jossakin laskettu väärin?
Kanariansaarilla on ryhdytty rokottamaan massiivisesti nuoria yli 18-vuotiaita, jotka pääsevät rokotukselle ilman ajanvarausta. Terveysviranomaiset muistuttavat, että maskin käyttö ulkona on edelleen pakollista silloin, jos 1,5m etäisyyttä muihin ihmisiin ei voi pitää.

Päivän refrán: ”Antes se coja a mentiroso que al cojo” – ’Valehtelija saadaan kiinni ennen ontuvaa’, suomeksi vastaava sanonta: ”Valheella on lyhyet jäljet”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *