Remontti

rem

Remonttimiesten odottelua tänään – ja todennäköisesti huomennakin. Olen joutunut suojaamaan kalusteeni kaupunkiasunnossa, sillä talossa alkaa yhteisön viemäriputken (tubo bajante) vaihto. Minulla on ollut ongelmia asunnon WC:n katossa jo pitkään, mutta täkäläinen systeemi sen korjaamiseen on mutkikas. Taloyhtiöitä ei täällä ole, vaan talon asioita hallitsee asukkaiden yhteisö comunidad. Jokainen omistaa oman asuntonsa ja vastaa sen korjaamisesta. Myös ”omista” putkistaan.

Minun putkiongelmaani kävi katsomassa oman vakuutukseni edustaja: ei toimenpiteitä, koska ongelma ei ole minun asunnostani johtuva. Yläkerran asunnon vakuutukselta tuli samanlainen lausunto. Taloyhteisön, comunidadin, vakuutukseen vanhat putket eivät kuulu. Nyt vihdoinkin, monen kuukauden (ja muutaman väliaikaisen WC:n katon korjauksen jälkeen) tänään tai huomenna tulevat comunidadin palkkaamat korjausmiehet. Minun asunnossani mennään läpi olohuoneen seinän. – Mutta älä huolehdi, me myös korjaamme sen, sanoi comunidadin presidente.

Sää on pilvinen, kuumuus jatkuu. Naapurisaarelle Gran Canarialle on annettu oranssi lämpövaroitus, mutta meillekin luvataan +30.

2 thoughts on “Remontti

  1. Ohhoh, aika iso homma sinulle! Onneksi tekevät homman nyt!
    Toivottavasti tämä riesa on sitten osaltanne ohi.

  2. On mukava kuulla Puertosta, lievittää kaipuuta. Hyvä kun jaksat kirjoitella eri asioista. Miten muuten koronatilanne siellä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *