Energiansäästö

sant

Tässä ne ”pakolliset” kuvat San Telmolta, kuvat joita on otettu miljoonia. Nämä ovat kuitenkin tältä aamulta ja siis tuoreita. Oli mukava aamukävellä, kun lämpömittari näytti vielä 19-22 astetta. Päivällä kuumuu. Gran Canarialla on voimassa varoitus helteestä.

Uutisissa on puhuttanut edelleen energiansäästö. Espanjassa on päätetty rajoittaa liikehuoneistojen ja julkisten tilojen lämpötiloja niin, että kesällä ilmastointia ja siis jäähdytystä saa käyttää vain, mikäli lämpötila sisällä nousee yli 27 asteen. Talvella huoneistojen lämpötila saa olla maksimissaan 19 astetta. Koteja tämä päätös ei velvoita, mutta se on suositus.

Espanjan pääministerin esimerkki energiansäästössä oli, että hän luopui kravatin käytöstä. Näin, kuulemma, on viileämpää, ja ilmastointia voi säätää pienemmälle. Ja pikkutakinkin voi jättää pois. ?

Aikamoinen miesnäkökulma! Feministi minussa on närkästynyt moisesta.

Koronasta ei täällä enää juuri puhuta, vaikka sitä vielä esiintyy kuten Suomessakin. Rajoituksista on jo luovuttu muuten mutta apteekeissa ja terveydenhuollossa täytyy käyttää maskia.
Apinarokosta puhutaan enemmän. Espanjassa tätä viruela de monoa onkin todettu joitakin tapauksia.

One thought on “Energiansäästö

  1. Moi, aina se on yhtä ihana nähdä kuvia SanTelmolta, tulee niin hyvä mieli. !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *