Rokotuksista edelleen

arte

Kaksi detaljikuvaa Muellen ympäristöstä: Mihin johtavat kalastajien talon huimaavan jyrkät kaiteettomat portaat?
Plaza de Europan Muellen puoleisessa kulmassa on banksymainen seinämaalaus: Leikkivä tyttö on maalattuna muuriin ja viereen, laatoille, on maalattu ruutuhyppypaikka. Kaiken yllä komeilee teksti: Leikkiminen kielletty.

Taas tuli muutoksia rokotuksiin. Nyt EMA on hyväksynyt Janssenin rokotteen käytön, joten sitä saapuu välittömästi saarille käytettäväksi. Vakavat sivuvaikutukset ovat hyvin harvinaisia, verrattavissa AZ:n rokotteeseen, joten hyväksyntä on saatu.

Osa pakolaisista on päässyt lentämään saarilta mantereelle. He, joilla on paperit/turvapaikka-anomus kunnossa ovat saaneet lähteä. Kuitenkin mm. Las Raises -leirillä on vielä 1500 Afrikan mantereelta tullutta, heitä ei mikään Euroopan maa halua. Tämä on vaikeaa sekä pakolaisille, joiden määränpää oli Eurooppa ja parempi elämä siellä ja jotka nyt kokevat olevansa vankina sekä Kanariansaarille, joilla on jo omasta takaa taloudellisia vaikeuksia.

Päivän refrán: ”El que no cojea renquea”, joka ei nilkuta, ontuu (sekä cojear että renquear merkitsevät ontumista, nilkuttamista). Merkitys: Kukaan ei ole täydellinen, jokaisella on heikko kohtansa.

2 thoughts on “Rokotuksista edelleen

  1. Yleensä ihmettelen sisäänpäin avautuvia ulko-ovia, noitten portaitten kohdalla en ?

  2. Yle Areenassa on jo nähtävänä pakolaisista ohjelma ”Vankina Kanarialla”, varsinainen esitys huomenna 22.4.2021 Yle Teemalla klo 22,00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *