Aurinkoista

mue

Tuttuja näkymiä Puertosta: rannan baarit ovat täynnä väkeä ja kalastajien värikkäät veneet ovat omilla paikoillaan. Ja mikäs on istuskella terasseilla kun on aurinkoista ja lämmintä.

Rokotukset puhuttavat taas ja muutoksia tulee. Janssenin rokotus hylätään, AstraZenecaa annetaan vain yli 60-vuotiaille. Nuoremmille, jotka ovat saaneet jo AZ-annoksen suunnitellaan annettavaksi toista rokotetta tehosteannos, joko Pfizeria tai Modernaa. Vaikka rokotteiden sivuvaikutukset ovat huolestuttaneet ja aiheuttaneet muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin, koronaviruksen aiheuttama tauti on monin verroin rokotteita vaarallisempi. Tulollaan olevan neljännen aallon kerrotaan kuitenkin olevan vähemmän agressiivinen kuin aiemmat tautihuiput: rokotukset toimivat.

Päivän refrán:”El que esté libre de pecado que tire la primera piedra”, tämä on se tuttu raamatullinen lause ensimmäisen kiven heittämisestä.

One thought on “Aurinkoista

  1. Meillä Helsingissäkin on kaunis päivä, mutta kyllä puolilta päivin oli hyvä olla villapaita ja villahuivi kevyttoppatakin alla – ei ollut yhtään liian lämmin. Eli ihan pikkuisen käy kateeksi, kun kuviasi katselee (ihminen t-paidassa ja shortseissa).
    Toivotaan, että rokotustahti kiihtyy ja että rokotteista ei tule pahoja sivuvaikutuksia – päästäisiin taas vapautuneempaan aikakauteen.

    Kurkkasin Areenasta Kanarian pakolaisongelmaa. Ahdistavaa ja pelottavaakin katseltavaa. Ajattelen kuitenkin, että erityisesti talouspakolaisuuteen liittyvät ongelmat on ratkaistava Afrikassa. Pitää rohjeta kysyä vaikeita kysymyksiä: voimmeko me ottaa kaikki halukkaat vastaan; pitäisikö meidän lähteä hakemaan kaikki halukkaat, jotta ihmiset eivät kuole venematkalla. Meidän ei saa pelätä kysymyksiä, vaikka meillä ei ole vastauksia – muutoin jokasortin populistiset äärioikeistolaiset alkavat saada tilaa. Köyhä mustakin on ihminen siinä missä me valkonaamatkin. – Harvoin ongelmat häviävät pakenemalla. Pitää kääriä hihat ja alkaa tehdä parempaa maailmaa.

    PS: Jännittynein mielin odotamme tietoa suunnittelemastanne reissusta. Mihinkähän se mahtaa kulkea, ehkäpä pienokaista katsomaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *