Romeria

ro

Eilen olimme La Floridan romeriassa. Härkiä ja vankkureita, Orotavan pukuihin pukeutunutta väkeä, maalaispukuja, musiikkia, viiniä, vankkureista jaettua ruokaa, kaikkea asiaan kuuluvaa taas, koronatauon jälkeen, romeriassa nähtiin.

Täkäläisten elämäniloa ei voi kun ihailla. Vaikka ajat ovat taloudellisesti tiukat monella perheellä, sen ei anneta estää juhlimista ja perinteitä.

Romeriakulkie oli ehkä hieman lyhyempi kuin parempina aikoina, mutta hieno kokemus se oli taas. Romerioita järjestetään ympäri saarta ja lähes ympäri vuoden, mutta jotenkin Floridan romeria on tullit tutuimmaksi meille puertolaisille ja orotavalaisille. Suomalaisia oli tälläkin kertaa suuri joukko katsomassa tapahtumaa.

Uutisista:

Työttömyysluvut ovat alentuneet niin, että nyt ollaan samoissa lukemissa kuin vuonna 2007. Turistien paluu on auttanut työpaikkojen luomisessa.

Nyt keskustellaan lentohinnoista: mantereen ja saarten välille suunnitellaan ”julkista kulkuneuvoa”, lentoliikennettä, jonka hinnat olisivat edulliset kaikille. Nythän vain saarten residentit saavat alennuksen saarten välillä tai saarilta mantereelle matkustaessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *