Sadetta eilen

kol

49. karanteenipäivä minulla, 53 päivää estado de alarman julistamisesta Espanjassa

Eilen sateli ajoittain. Kävimme iltakävelyllä, hieman eri reittiä kuin parina aiempana iltana. Yhdessä kuvista näkyy paikallinen pinnassa oleva vesijohtoasennus. Se toimii täällä, ikuisessa kesässä. Nyt ihmisiä oli vähemmän liikkeellä. Kanariot varovat yleensä sadetta, mutta sen ymmärtää, koska joskus rankkasateet aiheuttavat paljon tuhoa. Nyt sade oli kuitenkin chipi-chipi, vain pientä tihkua.

– Sanzesin esitys poikkeustilan jatkamisesta on kohdannut vastustusta oikeistopuolueilta, mm. PP (~Kokoomus) ja VOX (äärioikeisto) ovat uhkailleet äänestää jatkamista vastaan. Hallitus ja Sanzes ovat sitä mieltä, että ellei poikkeustilaa jatketa suunnitellusti, seuraa kaaos ja lisää henkien menetystä. Näin ajattelen minäkin. Sanzesin suunnitelma on harkittu ja hyvä. Huomenna Pleno de Congreso äänestää asiasta.

El Hierrolta, joka on La Gomeran ja La Graciosa kanssa päässyt jo faasiin 1, kerrotaan, että vaikka olisi oikeus avata liikkeitä, se ei kannata, koska turistit puuttuvat. Näin esim. sukellusfirmoissa. Terassien avaaminen on ollut onnistuneempaa: ystävät ja sukulaiset ovat kokoontuneet tapaamisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *