Sadetta taas

sa

Meillä sataa taas! Vuosiin en muista olleen näin pitkää sadekautta.

Tänään on koko Espanjassa Día de la Constitución (perustuslain päivä) ja Suomessa itsenäisyyspäivä poikkeuksellisesti virtuaalisine linnanjuhlineen. Täällä eivät pyhät tähän lopu, huomenna on siltapäivä, puente, välipäivä (vapaa) ja tiistaina uskonnollinen juhlapäivä Día de la Inmaculada Concepción de Virgen María (Marian synnittömän sikiämisen päivä). Kaikkea keksivätkin! ?

Tiukennetut koronamääräykset tulivat voimaan eilen ja saarista vain Teneriffalla. Meillä siis kokoontumisraja on neljä henkilöä ja ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 23.00-6.00. Lisäksi ravintoloiden istumapaikkoja vähennettiin ja baaritiskillä ei saa olla enää yhtään asiakasta. Nämä tiukennukset kestävät aluksi viikon – jatkoa seuraa tilanteen mukaan. Entiset maski- ja etäisyysmääräykset ym. pysyivät.
Nyt odotellaan, että tartunnat vähenisivät.

Kotipäiviä siis vietämme, eipä tuonne sateeseen tee mielikään.

One thought on “Sadetta taas

  1. Suomikin voisi ottaa oppia Espanjasta; ja keksi kaikenlaisia juhlapäiviä, jotka olisivat työläisille palkallisia vapaapäiviä. Itse jättäisin nuo uskomuksiin ja uskontoihin liittyvät päivät vihdoin historiaan; ja ottaisin tilalle kaikkea muuta kivaa (auringon päivä, kuun päivä, tähtien päivä, maan päivä, veden päivä, jäävuorten päivä … näitä minä keksisin liukuhihnalta). Vapautta ja demokratiaa toivon kaikille maan ihmisille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *