San Andres

luc

Kuvissa on Orotavan keskustan jouluvaloja. Kuvat on otettu autosta, tunnelmallisempaa ja vaikuttavampaa olisi käydä kävellen kierros kaupungin keskustassa. Vaan kun on aina niin ”kiire”.

Seimiasetelmatkin lienevät jo paikallaan. (Ne eivät ole suosikkejani uskonnollisen sisällön takia, miniatyyrimielessä kyllä.)

Tänään on San Andres, Antinpäivä, uuden viinin päivä. Jo eilen, San Andresin aattona päivää on vietetty. Perinteisesti lapset vetävät naruissa kolisevia purkkeja ja joillakin paikoin, ainakin Icodissa, alas vievillä kaduilla lasketaan mäkeä pahvien tai muiden alustojen avulla. Näin imitoidaan sitä vanhaa aikaa, jolloin viinitynnyreitä vieritettiin vuorilta alas rantaan.

Puerton keskustassa, Charcolla, on yleensä San Andresina lapsille työpaja, jossa voi rakentaa itselleen purkkiketjuja ja kolistella niitä pitkin katuja. Ja tietysti päivään kuuluvat paahdetut kastanjat ja uusi viini.

One thought on “San Andres

  1. Kiitos hienoista kuvista. Mukava katsella kun ollaan nyt jo kotimaassa. Testattiin myös Cafe Egonin kakut, joita suosittelit. Nam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *