San Cristóbal de La Laguna

Universidad Popularin espanjankurssin kanssa teimme eilen ekskursion La Lagunaan (=San Cristóbal de La Laguna), yhteen UNESCO:n maailmanperintökohdekaupungeista.

Aloitimme kierroksen kaupungin turistitoimistosta, josta meillä oli opas.

Näkymä yhdelle entisöidyistä kaduista – Calle Obisbo Rey Redondo. Suurin osa Lagunan vanhan kaupungin taloista ovat suojeltuja. Toisen kuvan parveke kuuluu yhä toiminnassa olevalle luostarille: puuristikon takaa nunnat voivat tarkkailla kadun elämää, mutta ovat itse näkymättömissä.

Calle Deán Palahi – kaupungin kylmin katu, jossa muinoin liha- ja kalamyyjät saivat tuotteensa säilymään. Katoilla viihtyvää kasvia voidaan käyttää myös lääkekasvina (esim. yskään) – kasvin nimi ikävä kyllä unohtui.

Museoita kaupungista löytyy myös, tässä näkymä Teneriffan historian ja antropologian museosta. Toisessa kuvassa ovat portugalilaisvaikutteiset ikkunat, josta señorat saattoivat alaluukun ylös nostamalla tervehtiä tuttaviaan ja tarkkailla tuntemattomia.

San Agustinin kirkko ja entinen luostari ovat 1500-luvulta. Sisäpihan puutarhassa kasvaa mm. kameliapuu. Tässä rakennuksessa aloitti toimintansa myös Lagunan yliopisto, ensimmäisenä yliopistona saarilla.

Lopuksi menimme syömään churros con chocolate, churroja paksun kaakaon kanssa.

 

2 thoughts on “San Cristóbal de La Laguna

  1. Tervetuloa Puertoon! La Lagunan vanhassa kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä. Turistitoimistosta saa kaupungin kuvitetun kartan, jossa on paljon lisää tietoa.

  2. Sattuipa sopivasti. Olen tulossa Puertoon lähiaikoina ja suunnitelmissa on käydä La Lagunassa omatoimiretkellä. Kiva juttu saada hieman vinkkejä siitä mitä sieltä voi löytyä! Kiitos tästä blogista jota on ilo seurata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *