San Juan

sj

Meillä on juhannusaatto, oikealla paikallaan. Kaikki tavanomaiset aktiviteetit on kielletty: Playa Jardinin ranta on suljettu, koska siellä on tätä juhlaa yöhön asti yleensä vietetty erikokoisia tulia ja nuotioita poltellen, eväistä ja yöuinneista nauttien. Nyt myös tulet ovat kielletyt.

Kaivoja sentään on koristeltu muutamia, kävin muellella ja Mequinez-kadulla niitä kuvaamassa. Muillakin kaduilla niitä vielä olisi, Cupidolla ja Valoisilla ainakin.

Olen ymmärtänyt, että nämä kaivot tai vesihanat ovat siltä ajalta, kun vesijohdot eivät vielä olleet joka talossa. Asukkaat hakivat käyttövetensä näistä vesiposteista.

– Mielenosoittajanuorten ja luonnonsuojelijoiden monta päivää kestänyt aktiviteetti La Tejitan rannan pelastamiseksi on tuottanut tulosta: hotellin rakennustyöt on pysäytetty. Jospa tuo luonnontilainen ranta sittenkin saataisiin säästettyä!

One thought on “San Juan

  1. Hyvä uutinen! Toivottavasti luonnonsuojelijoiden ääntä kuunneltaisiin jo suunnitteluvaiheessa. – Näen jo kiikareillani, että tulevat polvet käyttävät paljon energiaa ennallistaessaan luontokohteita, jotka me olemme pilanneet ahneella rakentamisella.

    Kovasti ihmettelen sitä luottoa tulevaan turistimäärään, joka tarvitaan, että uusikin hotelli saadaan kannattamaan. Hyvä jos nykyisille riittää asiakkaita. Vai onko niin, että ihmiset lomailevat entistä isommalla innolla koronaviruksen selättämisen jälkeen – niinkin voi olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *