San Telmo -projekti

alegacion

Tänään kävimme kaupungintalolla tapaamassa consejalia. Sain nipun nykyistä San Telmo -projektia vastustavia vetoomuksia, joihin kerään nyt allekirjoituksia kaikilta, jotka haluavat historiallisesti arvokkaan San Telmon identiteetin (joka juontaa juurensa jo 1700-luvulle) säilytettävän. Muuri, kävelykatu ja uimaranta halutaan suojata modernisoinnin vaikutuksilta.

Pääkohdat säilyttämisen puolesta ovat seuraavat:

1. Kivimuuri, joka kestää aikaa ja suolavettä säilytetään ennallaan ja korjataan vain tarpeen vaatiessa. Teräsrakenteisia aitoja ei tarvita (kts alla), ei myöskään puumateriaalia, koska se ei kestä.

2. Cesar Manriquen suunnittelemat rakenteet säilytetään.

3. Uutta näköalatasannetta ei tarvita.

4. Esteetön pääsy kävelykadulle turvataan (luiskat).

5. Valitaan kaikista osapuolista (asukkaat, rannan käyttäjät, kaupungin edustajat, poliitikot ym) koostuva komissio tekemään päätöksiä projektista ja sen rahoituksesta; vastustettavassa suunnitelmassa rahaa kuluisi yli 1,6 miljoonaa euroa!

barandilla

Tässä yksityiskohtia San Telmolla olevasta uudesta, vain noin parin vuoden ikäisestä aidasta: ruostetta ja hapettumista. Tätäkö haluaisimme?

Jos haluat allekirjoittaa vetoomuksen paperiversion, ota minuun yhteyttä kommentoimalla. Nimiä kerätään 16.8. saakka.

Netissä allekirjoituksensa voi antaa osoitteessa:

http://www.change.org/petitions/salvemos-san-telmo-modificaci%C3%B3n-de-mejora-y-acondicionamiento-del-paseo-de-san-telmo

Oheisella nettisivulla näet myös kuvan suunnitellusta ”uudistetusta” muurista.

2 thoughts on “San Telmo -projekti

  1. Hei Peter ja Leena!
    Paperit voi toimittaa consejal Jonaz Gonzalesille, jonka löytää torstaisin kaupungintalolta (ayuntamiento). Lähetän sähköpostiisi hänen s-postiosoittensa ja puhelinnumeronsa.
    Terveisin
    Riitta

  2. Huomenta Riitta ! Otan adressin (vetoomuksen) mukaan Suomeen, Siellä vaimoni Leenan sisar joka osaa (melkein) täydellisesti espanjaa (ollut Equadorin konsulin sihteerinä Suomessa) kertoo sisällön tarkasti meille ja sitten allekirjoitamme ja toimitamme sinulle. Mutta jos olet vielä 16.8 Suomessa, niin minne sitten ?

    terv. Peter ja Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *