Santassa

sc

Ensimmäisen kerran, sitten maaliskuisen poikkeustilan julistamisen jälkeen, kävimme Santa Cruzissa. Eikä millään shoppailumatkalla, sillä väkijoukkoja välttelen tietysti edelleen. Kävin kontrollissa terveysasioissani.

Toisessa kuvassa on Santa Cruzin satamaan tullut saksalainen TUI:n laiva, ensimmäisiä saapuneita risteilijöitä sitten pandemian alun.

Päällisin puolin kaupungilla näytti kaikki olevan muuten ennallaan, vain kaikkien kasvoilla olevat mascarillat muistittivat, että elämme pandemiavuotta. Ja tietysti etäisyysmerkit ja -tarrat.

Tämänkin aamun uutisissa pääasiana olivat ilmeisesti vuoden lopussa markkinoille tuleva rokote koronaa vastaan sekä Kanariansaarten paheneva pakolaistilanne.

Siinäpä asioita mietittäväksi! Rokotteen sanotaan suojaavan taudilta 90%. Yksi kymmenestä siis voi sairastua rokotteesta huolimatta, näin ymmärrän. Mutta kuinka moni sairastuu ilman rokotetta?

Onko pakolaisongelmaan ratkaisua? Afrikassa on ollut nälänhätää, kriisiä ja sotaa ainakin niin kauan kuin minä muistan. – Sotaa ja konflikteja on kyllä ollut muuallakin maapallolla, ja on edelleen. Ihmiskunta ei viisastu, ei opi. Surullista.

Tämän päivän refrán: ”Las cosas claras y el chocolate espeso”, sananmukaisesti ”Selkeitä asioita ja paksua suklaata”, merkitys selitetään niin, että tällä sanonnalla asioista halutaan puhua selkeästi ja vilpittömästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *