Sombrero

som

Pari päivää sitten Teidellä oli hattu. Siitä seurasi se, mikä niin monesti aiemminkin: sään muutos ja eiliset rankat sadekuurot iltapäivällä. Ne eivät tosin kestänyt pitkään, onneksi.

Orotavassa on eilen alkanut IX Festival de lana de Canarias, villafestivaali. Tapahtuma jatkuu loppuviikon. Plaza de Constituciónilla on näyttely, työpajoja eri paikoissa. Aiempien vuosien kokemuksella suosittelen!

Viikonloppuna on San Juan de Ramblan yläkylillä Hippie Market Finca San Juanissa. Se kiinnostaisi myös, mutta olen vapuksi sopinut muuta tekemistä.

Aamu-uutisissa kerrottiin tänä aamuna pienten lasten hepatiitista, maksatulehduksesta, joka kiertää nyt useissa maissa. Taudin aiheuttaa adenovirus ja pahimmillaan sairaus voi olla vakava. Espanjassa on todettu 13 lasten hepatiittitapausta.

Uusi koronavariantti XE infektoi nyt. Se on omicronia tartuttavampi, mutta vaarattomampi. – Yllättävän paljon täällä käytetään maskeja vapaaehtoisesti! Esimerkiksi eilen isohkossa ruokakaupassa melkein kaikilla oli maskit.

Kanarialla nuorisotyöttömyys on korkeissa lukemissa, ei vain Espanjan vaan koko Euroopan mittakaavassa.

Mitä muuta? Korruptio-oikeudenkäyntejä on menossa, pakolaisveneitä on taas saapunut naapurisaarelle, ja suurimpana huolena on tietysti sota ja sen laajenemisen uhka. Huoh! Ei hyvältä näytä.

P.S. Tänään HUC:n tehohoidossa ei ole yhtään koronapotilasta. Tämä on hyvä uutinen, jonka ilmoitti Sanidad Cobcan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *