Syyskuu lopussa

sep

Syyskuun viimeinen päivä. Appelsiinit puussa alkavat kypsyä ja oleanteri on ryhtynyt kukkimaan. Kiinanruusuissa kukkia on läpi vuoden. Bougainvilleat, streliziat ja myös ruusut hehkuvat väreissään edelleen. Päivälämpötila tulee olemaan n. +25.

Uutisista:

Kännykkään asennettava korona-aplikaatio täällä, Radar Covid, on vähäisessä käytössä. Vain 15% saarilla asuvista käyttää sitä. Minäkään en, sillä kännyyni ei mahdu, se vaatii suuren tilan.

Moni on varmaankin nähnyt Los Cristianosin rannan (lentokentän puoleisessa) alkupäässä sijaitsevan rähjäisen liikerakennuksen, joka on jo vuosia ollut vallattuna ja siinä on majaillut asunnottomia. Rakennus on ollut ilman sähköä ja vettä, mutta asukkaat ovat käyttäneet rannan suihkuja ja pieniä kaasukeittimiä. Espanjan lakien perusteella asunnonvaltaajien häätö on hankalaa ja kestää kauan, tässä tapauksessa lähes kymmenen vuotta. Tänään asia on saatu päätökseen ja asukkaat häädetään.

Päivä refrán: ”Aunque la mona se vista de seda, mona se queda” (Vaikka apina pukeutuu silkkiin, apinaksi se jää). Suomessa tätä vastaa ”Moni kakku päältä kaunis”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *