Syyssade

sad

Syyssade ja -myrsky. Iltapäivällä ehkä selkenee. Ei ole sää, jossa haluaisi mennä kävelylle. Miten helpottavaa on ajatus, että pääsee täältä pian pois.

*****

Teneriffan uutisissa kerrottiin taas aamuruuhkista TF-5:lla, pohjoisen moottoritiellä. Ruuhka on pahin klo 7 – 10, jolloin opiskelijat ja työssäkäyvät ovat liikenteessä. Eilen oli laskettu, että Santa Cruziin saapui TF-5:n suunnasta 25 393 ajoneuvoa aamutuntien aikana.

Pakolaisia on taas saapunut ja heitä on myös pelastettu mereltä sekä Fuerteventuran että Lanzaroten läheltä. Heidän lähtömaitaan on ollut Marokko tai Saharan eteläpuolinen Afrikka. Tulijoiden joukossa on ollut myös alaikäisiä.

Uutisissa kerrottiin myös Santa Cruzissa sijaitsevasta eksoottisia eläimiä pelastavasta säätiöstä nimeltään Fundación Neotrópico. Sinne otetaan talteen ja hoidettavaksi salakuljetettuja tai hylättyjä eläimiä. Viime vuosina eksoottisia eläimiä on tullut säätiön hoiviin enenevästi.
Tavallisin hylätyistä eläimistä on makeassa vedessä elävä kilpikonna. Muita säätiön hoiviin joutuneita eläimiä ovat käärmeet (joita ei luontaisesti Kanariansaarilla ole), sekä iguaanit, tarantellat (jotkut vaarallisia), ketut, pesukarhut (mapaches), laiskiaiset. Säätiö korostaa vastuullisuutta lemmikin hankinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *