Matkalaukkujen pakkausta

kirj

Kävin Pekurin kirjastossa kuuntelemassa ipadiltani Kanarian uutisia. Oulun pääkirjasto on remontissa ja Pekurin korttelissa on nyt kirjastotilat, pienemmät, mutta minun mielestäni siellä oli jopa viihtyisämpää kuin entisessä kirjastossa.

Kirjastot herättävät nekin muistoja menneistä ajoista ja etenkin opiskeluvuosista. Kaikissa niissä on tullut vietettyä aikaa: pääkirjasto, oman tiedekunnan kirjasto, yliopiston kirjasto – joka muuten opintojeni alkuvuosina oli entisissä Åströmin nahkatehtaan tiloissa, joissa nykyään toimii taidemuseo. Kaikki muuttuu.

Rotuaarille on tuotu kuusia talvikoristeeksi.

Matkalaukkujen pakkaus alkaa olla käsillä. Niinkuin aiemmin olen kirjoittanut, matkustan yleensä vain käsipakaasilla. Nyt minulla on myös ruumalaukkuvaraus, koska matkustan serkkuni ja hänen puolisonsa kanssa: kaikilla myös ruumaan menevä pakaasi. Niinpä toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin, kun halvalla sai, painopeiton. Se on valmistettu puuvillasta ja lasihelmistä. Nyt on pienoinen huoli siitä, antavatko peiton olla laukussa sitä avaamatta ja turmelematta. Yksi kokemus on siitä, kun kumppani toi ruumalaukussa sinappijauhepurkkeja. Yksi niistä oli jossakin tarkistusvaiheessa avattu – epäilyttävää pulveria kai. Purkki oli jäänyt auki ja jauhe oli yltympäriinsä laukussa.

******

Teneriffan uutisissa pääaiheena ovat tänäänkin ensi vuoden budjetin valmistelu ja kevään vaalit.

Anillo insularin, Teneriffan kiertävän rengastien työt ovat hyvässä vaiheessa. Robotit poraavat vuorta vastakkaisilta puolita tehden tunnelia Erjosiin. 60% tunnelista on jo porattu auki. Kaikki muuttuu sielläkin: serpentiinitie muuttui moottoritieksi. Toivottavasti vanha tie jää vielä käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *