Tajinaste

taj

Lauantaiajelumme suuntautui Teidelle, sillä nyt ovat tajinastet (kuningatarneidonkielet) kukassa. Nyt matkalla oli rauhallista, koska autoja oli vähän liikkeellä. Suurin osa turistipaikoista oli kiinni ja mm. paradorit, näköalaparkkipaikat, olivat nauhoin suljetut. Myös teleferico (Teiden vaijerihissi) ja hotelliravintola Parador de Las Cañadas oli kiinni.

Yllättäen kaikki tajinastet eivät vielä olleet parhaassa kukassaan, vaan osa vielä vihreinä.

Ajelimme Vilaflorin kautta ja käännyimme Santiago del Teiden suuntaan. Siellä yritimme löytää unikoita, joita yleensä näihin aikoihin löytyy paljon. Nyt niitä oli vain muutamia yksittäisiä. Näimme kuitenkin, että tietyöt oli Santiago del Teiden pohjoispuolella on aloitettu. Tarkoituksena on tehdä oikotie El Tanqueen saakka ja saada siis valmiiksi Anillo Insular Tenerife, eli ”sormusreitti”, mikä tarkoittaa, että koko saari voidaan tulevaisuudessa kiertää moottoriteitä ympäri. Autojen ehdoilla, niinpä. Projekti ei ole minun mieleeni. Pidän mutkittelevista vuoristoteistä ja sitä paitsi muutamat Santiago del Teiden lähistön mantelipuista tuhoutuvat tulevan tien alle. Niiden kukintaa olemme alkukeväisin käyneet monesti ihailemassa.

Realejosin kohdalla sattunut maanvyörymä ja siitä aiheutunut TF-5:n korjaustyö on edelleen käynnissä. Kiertotie meni La Guanchan kautta Realejosiin, se oli mukava reitti rinteellä pikkukylien läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *