Tekoäly AI, Artificial Intelligence


Päivän sana on AI, Artificial Intelligence, tekoäly. Poikani perehdytti minua siihen ja näihin uusiin ihmeisiin tässä virtuaalimaailmassa. Hyvä tietää, mutta toisaalta hieman toivotonta: kohta ei tarvi enää itse ajatella, keksiä, tehdä tekstejä tai kuvia, tekoäly tekee kaiken!
Onko tekoälystä maailman pelastajaksi vai tekeekö se tuhoa?

Opin, että tekoälyn voi laittaa kirjoittamaan blogitekstiäkin. Voin määritellä tyylin ja asettaa rajoituksia. Ohjeistin tekoälyä laatimaan minulle tekstin Oulun keväästä, ensin se teki pitkän ja pitkästyttävänkin selostuksen, sitten käskin lyhentää, ja tämä oli tulos:


”Oulun kevät – Lämpöä, iloa ja elämyksiä

Oulun kevät herättää kaupungin eloon. Puistot ja rannat kutsuvat nauttimaan keväisestä tunnelmasta. Kulttuuritapahtumat ja ulkoilumahdollisuudet tarjoavat iloa ja aktiivisuutta. Museot ja historialliset kohteet täydentävät vierailun. Oulun kevät on täynnä lämpöä, iloa ja unohtumattomia elämyksiä.”

Miten nyt käy opiskelijoiden esseiden, miten kirjoittamisen yleensä? Entä kuvaaminen tai taide, kun kaiken voi ohjeistaa tekoälyn suoritukseksi?

Nämä kuvat on kuitenkin otettu ihan perinteisesti kännykameralla eilen, vaikka tämänkin asian voisi tekoälyllä ratkaista ja tekaista helposti kuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *