Teneriffa faasiin 4

cur

Niinpä sitten kävin ilmoittautumassa kurssille. Se alkaa syyskuussa tasokokeella, jolloin ryhmäni määrittyy. Oppitunteja on kaksi kertaa viikossa syyskuusta toukokuuhun, akateemisen vuoden mukaan. Todistus, jonka koulusta saa, on virallinen kielitodistus.

Kävin maksamassa kurssimaksut pankkiin ja kirjoittautumassa kurssille. Ihmetystä ja hämmennystä herätti kaavakkeen ilmaisvaihtoehdot: jos oppilas on suurperheinen, vammautunut, perheväkivallan (!) tai terrorismin (!) uhri, hän pääsee maksutta. Minä olen, onneksi, ihan tavallinen maksava oppilas.

Teneriffa nousee tasolle 4, sillä korona leviää. Vuorokaudessa saarilla yhteensä löytyi yli 900 tartuntaa, joista noin puolet Teneriffalla ja nuorilla. Maanantaina astuvat voimaan uudet rajoitukset, joihin kuuluu mm. se, että rokotustodistus on esitettävä ravintoloihin tms julkisiin tiloihin mentäessä. Myös negatiivinen testi tai sairastettu tauti on todistettava, ellei rokotustodistusta ole. Näistä enemmän ensi viikolla.

Päivän refrán: ”El que algo quiere, algo le cuesta”, kaikella on hintansa.

P.S. Loro-juna kulkee taas. Kuvattu aamulla klo 9.30, jolloin turistit on viety eläinpuistoon.

2 thoughts on “Teneriffa faasiin 4

  1. Hei,
    Minusta vaikuttaa, että täällä on totuttu määräyksiin: niitä on toteltava, tai sakko napsahtaa. Samoinhan on ollut maskipakon kanssa. Sitä käytetään, kun on pakko.
    Suomessa on enemmän ”neuvotteluvaraa”.
    T. Riitta

  2. Hurjasti hämmästyttää, että ainakin täällä Suomessa ehdotus rokotustodistuksen vaatimisesta esim. ravintolaan mennessä aiheuttaa joissain ihmisissä suorastaan raivoisaa vastustusta. Mitenkäs siellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *