Turisteja ja pakolaisia

tren

Lorojuna kuljettaa taas turisteja eläintarhaan kuten ennenkin.
Lennot saarille ovat lisääntyneet: viikonlopun aikana kaikille saarille yhteensä on saapunut 4000 lentoa. Kentillä on tungosta, sillä elokuun lomalaiset ovat palaamassa kotiin.
Talvieläkeläiset alkavat saapua, saksalaiset ovat jo tulossa/tulleet, britit samoin. Nordicot tulevat lokakuussa, sanottiin uutisissa.

Toinen, murheellisempi matkustusmuoto on edelleen jokaöinen pakolaisveneliikenne saarille. Merivartiosto tai kalastajat löytävät huonokuntoisia pakolaisia; osa on jo ehtinyt kadota meren syvyyksiin. Pelastettuja hoidetaan osin sairaalassa, osin leireissä ja heillä on toive päästä keskemmäksi Eurooppaan.

Korona kuitenkin onneksi vähenee: uusia tautitapauksia Gomeralla ja Hierrolla viime päivinä nolla, La Palmalla kaksi, Teneriffalla 84, Gran Canarialla 38, Fuerteventuralla 10 ja Lanzarotella 11.

Päivän refrán: ”Cuando menos bulto, más claridad”. Tämän sanotaan olevan perulainen sanonta, jonka merkitys englanniksi on ”the fewer the better” – suomeksi melkein samaa voisi tarkoittaa ”Kun väki vähenee pidot paranee”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *