Pumppu Santa Ursulasta

bom

Uima-altaan pumppu lopetti toimintansa, lienee tullut käyttöikänsä päähän. Niinpä meille tuli käynti naapurikylässä, Santa Ursulassa, jossa on asiantunteva uima-allasliike nimeltään Carlos Staebe. Sieltä saa kaikkea tarvittavaa uima-allasasioissa. Uusi pumppu löytyi ja myös tubot, putket, joilla pumppu liitetään systeemiin.

Ja kun Santa Ursulaan on matka, ei voi olla pysähtymättä Humboldtin näköalatasanteella, josta on näkymä yli koko Orotavan laakson, tämän lempipaikkani maailmassa. Puerton kaupunki näkyy kuvassa rannan tuntumassa.

Banaaninkukka aukeaa vauhdilla ja kanarianbanaanien, platanos canarios, alut ovat jo näkyvissä.

Vaikka alkaa syyskuu, meillä jatkuu lämmintä, vähän alle +30 päivisin. Espanjan mantereelle ennustetaan sateita ja myrskyjä.

Kanarialla on saavutettu tavoite: 70% väestöstä on rokotettu, mutta rokottaminen jatkuu edelleen.

Pakolaisongelma puhuttaa joka päivä ja joka yö saarille saapuu uusia veneitä, pateras. Merimatka, jonka Afrikasta tulevat joutuvat merikelvottomilla veneillä kulkemaan, saattaa olla jopa 1000 km. Kadonneiden määrää ei tiedä kukaan, elokuun aikana tulijoista menetti henkensä 150 ihmistä, joko matkalla tai myöhemmin sairaalassa.

Tänään myöhästyin päivän refránin tallentamisesta. Se välähtää ruudussa vain muutaman sekunnin. Mielenkiintoni vei kaunis auringon heijastus Teidellä, siispä siitä kuva sanonnan tilalle:

Tei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *