Uusi katu

cal

Meidän lähikatumme, täysin umpeen kasvanut, joka näkyy ensimmäisessä kuvassa, sai eilen uuden ilmeen. Työmiehet tulivat heti aamusta, tekivät päivän töitä ja katu alkaa jo näyttää kadulta. Päällyste vielä puuttuu, mutta olen jo tyytyväinen tähän edistykseen. Jatkoa seuraa, toivottavasti lähiaikoina.

Tänään alkoi koko Espanjassa kymmenen päivän kansallinen suruaika koronaan kuolleiden potilaiden muistoksi. Noin 27 000 ihmistä on koko maassa menettänyt henkensä tässä pandemiassa.

Hallitus aikoo anoa taas uutta poikkeustilan jatkoa kahdeksi viikoksi, jotta desconfinamienton, rajoitusten purkamisen, kaikki vaiheet saataisiin loppuun estado de alarman aikana. Vielä rajoituksia tarvitaan, sillä muutamia uusia sairastumisia on todettu myös Teneriffalla. Potilaiden määrä sairaaloissa on kuitenkin vähentynyt, ja muutamia perustettuja koronaosastoja on voitu sulkea.

Vielä hyvä uutinen:
agav

Jardin Botanicossa on alkanut kukkia Karibian jättiagave, joka avaa kukintonsa kerran kolmessakymmenessä vuodessa. Kasvitieteellinen puutarha on suljettuna koronan vuoksi, mutta onnistuimme kuvaamaan kasvin aidan raosta. (Voimakas calima näkyy vuoren rinteellä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *