Vappu

vap

45. karanteenipäivä

Hyvää vappua!
Nyt kun kaikki vappumielenosoitukset ovat virtuaalisia, täytyy tyytyä oman pihan punaisen ruusun kuvaan: väri on hyvä. Ylioppilaslakkini on kuvassa siksi, että sen saamisesta on tänä keväänä toukokuussa kulunut 45 vuotta. Esikoiseni oli silloin viiden kuukauden ikäinen. Lakki on säilynyt entisellään. Minä ja poika olemme ”hieman” muuttuneet.

– Huomenna Teneriffan rajoitukset lievenevät niin, että lenkkeily tai kävelyllä käynti on sallittua, kuitenkin tietyn aikataulun mukaan.

Minä saisin mennä kävelylle kumppanin kanssa (samassa taloudessa asuvat saavat kulkea yhdessä). Sallittu aika olisi klo 6-10 tai 20-23. Muut ajat ovat varatut lapsille/vanhuksille tai muille avustettaville, heillekin on omat aikataulunsa.
Mutta klo 6-10 on tosi aikaista lähteä kävelylle, etenkin nyt, kun on tottunut rauhallisiin aamuihin. Ja klo 20-23 on jo pimeää ja myöhä, silloinhan ollaan jo petissä katsomassa ohjelmia iPadista.

Lapsia alle 14v saa edelleen ulkoiluttaa, nyt klo 12-19 ja vanhukset/avustajaa tarvitsevat saavat käydä kävelyllä klo 10-12 ja 19-20.

Kävelyllä saa käydä vain oman kunnan alueella ja enintään yhden kilometrin etäisyydellä kotoa, aikarajoitus on yksi tunti kerran päivässä.

P.S. Vanhusikäraja on täällä nyt 70v. Tämän iän ylittäneet siis noudattavat aikataulua 10-12 ja 19-20.

4 thoughts on “Vappu

 1. Hei,
  uskon niin, että sama hyvä palvelu jatkuu. Aikataulut ovat kävelylenkkejä varten. Olen ymmärtänyt, että kaupassa ja apteekissa saa edelleen käydä ilman aikataulua.
  T. Riitta

 2. Hei,
  toivottavasti ensi vappuna pääsemme marssille!
  T. Riitta

 3. Hyvää vappua!
  Ostimme jo viime vuoden puolella lomamatkan Teneriffalle tarkoituksena olla vappuna Teneriffalla – ja samalla marssilla kanssasi.
  Koronavirus muutti suunnitelmat. Ehkä ensi vuonna.

  PS: Harmittavia nuo ulkoiluajat ja rajoitukset. Maallikkona ajattelen, että ne ovat turhia – kyllä tilaa olisi kaikille päivälläkin: osa kävelee rannalla, osa vuoristossa.

 4. Toivottavasti me ”kääkät” (yli 70 v.) saamme yhtä hyvää palvelua kaupoissa ja apteeksissa kun tähänkin asti. Asiakaspalvelu ainakin yksityisellä puolella (virastot erikseen) onkin täällä Tenellä ollut niiden 8,5 vuoden aikana kun täällä olemme asuneet, aina ollut kiitettävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *