Virgen del Carmen

Eilen oli sitten Puerton suuri juhlapäivä, kalastajille ja merenkulkijoille onnea (ehkä) tuova Virgen del Carmenin ja San Telmon pyhimyksen päivä. Aamu-uutiset kertoivat muellella olleen 20 000 ihmistä ja täyttä siellä olikin. Onnistuin saamaan varjoisan istumapaikan eräällä liikehuoneiston ikkunalaudalla, jossa muutaman tunnin odottelin kulkueen saapumista. Mihinkään ei voinut lähteä menettämättä paikkaa. Lopulta kulkue saapui, yleisö eli mukana, lauloi, heitteli ruusun terälehtiä ja jotkut itkivätkin voimakkain tuntein, esim. eräs Virgenin kantajamies.

Pyhimyspatsaiden vesillevientiä en mahtunut katsomaan, tungoksessa ja helteessä oli mahdoton päästä rantaan saakka. Sinne olisi pitänyt mennä tunteja aiemmin. – Rantakuva on otettu noin kolme tuntia ennen kulkuetta, väki lisääntyi vielä ainakin kaksinkertaiseksi.

Olen nähnyt aiempina vuosina uittamisosuuden: nuket kannetaan veneisiin, vettä roiskutellaan, kaikki, jotka mahtuvat, menevät veteen – venettä ja nukkeja halutaan kosketella tai ainakin vettä roiskia. Sitten Virgen ja San Telmon nukke viedään veneajelulle muutamaksi tunniksi, tuodaan takaisin ja kulkue vie ne isoon kirkkoon.

Yöllä heräsin taas ilotulitusten paukkeeseen. Sen voisivat jo kohta lopettaa. Tarvitseeko joka yö paukuttaa?

Meillä on punainen lämpövaroitus. Mittari voi nousta +33 asteeseen, ennusti meteorologi. Nestettä ja suolaa, se on minun selviytymiskeinoni näissä helteissä. Suolakurkkua ja vettä, sillä jaksaa (ja hieman ruokaa). Gazpacho, kylmä andalucialainen vihanneskeitto, jota saa tölkissä kaupasta, on hyvää tässä säässä.

One thought on “Virgen del Carmen

  1. Maassa maan tavalla tai maasta pois. Kunnioittakaamme perinteitä. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *