Karanteenipäivä

cont

35. karanteenipäivä

Aurinko on taas noussut, luvataan melko lämmintä päivää. Uv-säteily on voimakasta ja auringossa palaa nopeasti. On suositeltu, että 10-15 minuuttia päivässä kannattaa ottaa paljaalle iholle aurinkoa D-vitamiinin saannin turvaamiseksi, mutta enempää ei tarvitse.

Näin kuluu tavanomainen karanteenipäivä (tähän on alkanut jo tottua):

Herään noin klo 6.
Aamupesu, tee kiehumaan ja aamiainen. Kumppani herää myös näihin aikoihin.
Syödessä selaan facea, etsin etenkin paikallisuutisia ja mietin, mitä kehittelisin blogiin.

Sitten käyn hengittämässä terassilla, venyttelen hieman ja tarkistan, että Teide on paikallaan ja Puerto de la Cruz sekä meri ovat ennallaan.

Kello 8 alkaa Kanarian tv:n aamulähetys, jota yritän seurata keskittyneesti ymmärtääkseni paremmin. Blogin päivitys on vuorossa seuraavaksi.

Sitten onkin aamumakoilu sohvalla surffaillen netissä. Meseviestit lapsille/lapsilta piipittävät molempien iPadeissa. Äitini lähettää monesti aamuviestin jo klo 4 meidän aikaa – Suomessa klo 6.

Ajansyöjä netti vie sitten pari tuntia. Jotain pikku kotitöitä on aikaa tehdä, jos huvittaa, aina ei. Pihallakin voi kuljeskella.

Puolenpäivän jälkeen on aika päiväteen ja välipalan, sillä klo 13.30 alkaa siesta, eikä siitä voi myöhästyä. Päivän paras hetki! – Kumppani monesti kastelee kasveja tai puuhailee muita pihajuttuja sillä aikaa kun nukun.

Kun olen herännyt, teemme nykyään yhteistuumin iltaruoan valmisteluja, pelaamme dominoa tai muuta lautapeliä (siksi että pääsee hetkeksi irti netistä).

Illallisen jälkeen kyselemme: ”Onko meillä ohjelmia?”. Se tarkoittaa YLE Areenan tarjontaa ja MTV:n katsomoa, joista seuraamme muutamia sarjoja, joskus elokuviakin sekä uutisia ja ajankohtaislähetyksiä. Ohjelmia katsellessa ilta pimenee ja edessä on taas uusi yö.

– Kanarian presidentti Torres on huolissaan talouden romahtamisesta. Hän neuvottelee Sanzesin ja muiden autonomioiden johtajien kanssa siitä, voisiko ulkonaliikkumiskiellon rajoituksia alkaa poistaa ensimmäisenä saarilta. Kaikkein ensimmäiseksi Graciosalta, Hierrolta ja Gomeralta, joissa virusta ei ole ollenkaan tai on hyvin vähän.

– Perheille, jotka ovat pandemian takia ilman tuloja, myönnetään hakemuksesta toukokuussa hätäavustusta. Määrä vaihtelee perheen koon mukaan. Määrät näkyvät kuvasta:

Ayu

(Kuva on Orotavan kaupungin nettisivuilta)

One thought on “Karanteenipäivä

  1. Mahtava blogipäivitys, kiitos!
    Teneriffan kaikki paikallisuutiset ovat tervetulleita näin kielitaidottomalle.
    – Niin, onneksi Teide on pysynyt paikallaan!
    Muistakaa jumpata ja kävellä pihalla, kun teillä sellainen on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *