Rajoituksia lievennetään

Pal

36. karanteenipäivä

Pilvinen päivä.
Pedro Sanzes puhuu juuri kongressissa tätä kirjoittaessani.
Ulkonaliikkumiskielto jatkuu, kuten on jo alustavasti sovittu. Tänään se vahvistetaan kongressissa.

Lasten rajoituksia lievennetään. Eilen tuli tieto, että lapset alle 14v saavat 26.4. jälkeen käydä kontrolloidusti vanhemman kanssa kaupassa tai apteekissa.
Tästä asiasta nousi voimakas vastarinta kansan keskuudessa: mitä järkeä on ottaa lapset mukaan kauppaan?

Hallitus vastasi nopeasti. ”Esto es un cobierno que escucha!” (”Tämä on hallitus, joka kuuntelee!”) sanoivat. Niinpä ohjetta on nyt muutettu siten, että lapset saavat vanhempien valvonnassa käydä pienellä kävelyllä, mutta nyt ilman kauppareissua. Parempi näin.

Kasvosuojukseen, mascarillojen, hintaa on nyt säädelty niin, että apteekki myy maskeja hintaan 0,96€ ja niitä saa hankkia joka kolmas päivä yhden kappaleen. Tulevatko pakollisiksi sitten, kun rajoituksia vähennetään?

Kanarian presidentti Torres ilmaisi eilen huolensa myös siitä, että ihmisillä on pelko kaiken tämän jälkeen – ja sitten kun on sallittua – lähteä ulos kodeistaan. Totta! Minuakin jo ahdistaa ajatus siitä, että pitäisi lähteä jonnekin. Täällä kotona on turvallisempaa, helppoa ja tuttua.

One thought on “Rajoituksia lievennetään

  1. Sitten kun on sallittua, niin voitte hurauttaa työpäivänä (kun väkeä on vähemmän ulkoilemassa) autolla vaikka Calteeraan (vai miten se kirjoitetaan) ja tehdä ihanan pitkän metsäkävelylenkin. Ja nyt kun turisteja ei ole, niin voitte ajella La Caletaan ja lähteä pitkälle rantabulevardikävelylle. Pysytte vain kaukana muista ihmisistä. Arvaukseni on että nyt kun turisteja ei ole, niin rannallakaan ei ole ruuhkaa. Näin tekisin itse, vaikka riskiryhmään kuulunkin. – En vain pysty ajattelemaan itseäni karanteeniin vuoteen 2022 asti, kuten monet asiantuntijat ovat veikanneet – silloin olisi toivoa saada rokote. Itse haaveilen, että rokote saadaan jo nyt syksyllä – koska niin monet tutkijat ovat sitä kehittämässä.

    Onneksi teitä on kaksi. Yksin asuvilla on todella kovaa aikaa.
    Voimia ja iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *