Sadetta luvassa

paj 

37. karanteenipäivä

On Teneriffan 40. karanteenipäivä, mutta minä palasin Suomesta kolme päivää estado de alarman alkamisen jälkeen, siksi lasken päivät toisin.

Taitaa tulla kotipäivä sisällä, sillä tänään on voimassa keltainen sadevaroitus (kuva Orotavan kaupungin sivulta). Naapurin antennin päällä istuu usein lintuja, niin tänäänkin, kyyhkynen siinä katseli maisemia.

Tänään vietetään kirjan päivää, día del libro. Huomasin, että muutamat kaupat ovat lisänneet kotiinkuljetuspalvelua, mm. muutama kirjakauppa, joista tilaukset voi tehdä netissä. No, enpä tarvitse, ainakaan toistaiseksi.

Toukokuun kaikki yleisötapahtumat on peruttu. Paljon kirjoitellaan ja puhutaan liikkeiden ja palveluiden vähittäisestä avaamisesta kesää kohti mentäessä. Vielä ei tarkkoja aikoja ole tiedossa. Kuvia on näytetty siitä, kuinka baareihin ja ravintoloihin voitaisiin rakentaa pleksiseiniä pöytien väliin. Näille täkäläisille baari-ihmisille on todella vaikeaa tämä aika, kun ei pääse lähibaariin kahville/lasilliselle/ystäviä tapaamaan. Meille suomalaisille se ei liene mikään kynnyskysymys.

Lentoliikennettä suunnitellaan avattavan kolmessa vaiheessa: aluksi kesällä saarten välille, sitten tilanteen salliessa mantereelle ja noin puolen vuoden kuluttua, syksyllä, ulkomaalaisille turisteille. Saapa nähdä, toteutuvatko nämä suunnitelmat.

One thought on “Sadetta luvassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *