Calimaa

Cal

Meillä on kuumaa ja calimaa. Taivas on harmaassa pilvessä (yläkuva), meri edelleen melkein näkymättömissä (alakuva). Yleensä calima saapuu tuulten mukana Saharasta, mutta nyt virtaukset ovat pyörittäneet hiekkapölyä ja kuumuutta Senegalista. Lämpötilan on ennustettu nousevan päivällä yli 30 asteen.

Lähikadullamme jyllää taas kaivinkone. Äsken työmies kävi kysymässä, onko näkyviin tullut punainen muoviputki se, minkä sisällä kulkevat sähkökaapelin taloomme. Luultavasti on, toivottavasti eivät sitä katkaise! Täällä kun on mahdotonta tietää tarkasti mitään rakennusjuttuja asunnoista, sillä minkäänlaisia piirustuksia ei ole olemassa!

– Turismin palauttaminen on edelleen päivän sana. Eilen saapui ”koe-erä” saksalaisia turisteja Baleaareille, eniten Mallorcalle. Tarkoitus on testata saarten kykyä ottaa vastaan turisteja turvaohjeita noudattaen. Tämä pilottikokeilu antaa sitten tietoa siitä, miten ulkomaalaisia turisteja vastaanotetaan muualle Espanjaan.

La Graciosa, pikkusaari Lanzaroten kupeessa, on jo kesälomalaisten täyteen varaama. Virus on pysynyt poissa saarelta, siinä suosion syy. Suurin osa tulijoista on Manner-Espanjasta tai muilta saarilta. Tämän saaren majoitus- ja ravintolakapasiteetti on kuitenkin pieni.

Talouden kriisi puhuttaa edelleen. Turismia yritetään saada maahan jo ensi viikon alusta lähtein. Nyt Ingreso Minimo Vital, perustulo, on tarvitsevien haettavissa. ERTE-korvauksien määräaikaa on jatkettu.

One thought on “Calimaa

  1. Pertunmaalla varjossa 33,5 kirkas taivas ja kevyttä tuulta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *