Alcampo

alcampo

Orotavan Alcampossa alkaa olla joulukoristelut valmiina, vaikka vasta marraskuussa ollaan. Serranon kinkkuja on taas tarjolla montaa laatua ja hintaa. Josko jouluksi taas ostaisi koko kinkun? Viimeksi kinkkuprojekti epäonnistui: kuivakinkku ei kestä jääkaappisäilytystä. Se täytyy pitää – kuten täällä ravintoloissa näkee – huoneenlämmössä ja pöydällä, keittiöpyyhkeellä suojattuna.

Espanjassa näyttää kasvaneen suuria sipuleita: halkaisija 12 cm ja paino lähes kilon.

2 thoughts on “Alcampo

  1. Hei Marjo!
    Siksi minäkin laitoin viimeksi kinkun jääkaappiin! Mutta täkäläiset kinkut ovat hieman verrattavissa kuivalihaan (poron), ainakin valmistusmenetelmänsä suhteen. Joulu on täällä paljon pienempi juhla kuin El día de Los Reyes, loppiainen, jolloin lahjatkin saadaan. Äyriäisiä, mm. katkarapuja syödään usein juhla-aterioilla vuodenvaihteessa ja tuon ajan juhlajuoma on siideri (sillä viini on arkijuoma täällä!).
    Riitta

  2. Suomalaisittain tuntuu vaikealle pitää kinkkua huoneenlämmössä :-). Mitähän muuta sielläpäin syödään kinkun kanssa jouluna? Olikohan niin, että siellä perheen kanssa syödään jouluruoka joulupäivänä? Myös loppiainen on siellä kait melkein meidän joulun pyhien veroinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *