Almuerzo

Kävimme Pikku-Gemeloksessa iltapäivän lounaalla. Se sijaitsee Calle Dr Ingramin alkupäässä, joka on Calle El Pozon jatkona, Bar Cafeteria Los Gemelos. Paikka on pieni ja viihtyisä, paikallisten ja muutamien turistienkin käyttämä. Palvelu ja ruoka ovat hyviä, toisin kuin isossa Gemeloksessa, jonne en enää mene, niin tympeää palvelua ja huonoa ruokaa siellä olen saanut.

Pikku-Gemeloksessa söimme ensalada rusan, juomana caña olutta. Pääruuaksi otimme tarjoilijan suosittelemaa vasta valmistettua turskaa, bacalao, tomaatti-sipulikastikkeessa ja tietysti papas arrugadas con mojos y con cuarta de vino tinto. Tämän talon mojot ovat erityisen hyviä.

Joskus, kun paikalle osuu joukko paikallisia, saa ruokailun ohessa kuunnella ja katsella heidän eläväistä keskusteluaan ja liikehdintäänsä, jota edelliskerralla seurasimme kuten näytelmää, niin mielenkiintoista se oli!

Yöllä on taas hieman satanut. Silti vesihätätila, emergencia hídrica, on edelleen voimassa etenkin viljelysalueilla ja erityisesti Fasnian alueella. Siellä uima-altaiden täyttöä säännöstellään ja autojen pesussa on rajoituksia.

Turhaa ja liiallista veden kulutusta on syytä välttää koko saarella.

2 thoughts on “Almuerzo

  1. Kiitos vihjeestä, käynpä tutustumassa.
    T. Riitta

  2. Käy kokeilemassa Ohanaymas, löytyy läheltä don Camilloa, ja laita mielipiteitä kansalle luettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *