Certificado

ayu

Certificado de viaje, jolla todistetaan, että on kirjautunut asukkaaksi kaupunkiin ja jota tarvitaan matkustusalennuksissa, on voimassa puoli vuotta. Minulla se oli taas vanhentunut ja piti hankkia uusi. Prosessi menee näin nyt korona-aikaan: Ensin soitin kaupungintalolle (Orotava) ja varasin ajan, cita previa. Sitten sovittuna aikana, eilen, menin kaupungintalolle, otin käsidesiä, vahtimestari ovella kysyi asiaani ja etsi nimeni varauslistasta. Nimi löytyi, sitten ulos täyttämään anomus certificadoa varten ja jonotus. Meitä jonottajia oli kymmenkunta. Viitisen minuuttia ja vahtimestari kutsui minut ja toisen jonottajan ja saatteli meidät registroon, osoitti molemmille oman virkailijan. Minun virkailijani pleksin takana teki maski kasvoilla työtään, ottamatta katsekontaktia (outoa täällä!). Ojensin hänelle luukusta anomuksen, passin ja residenciakortin. Näpyttelyä koneella. Odottelua. Yhtäkkiä takaa tuli nuori mies, joka antoi minulle pyytämäni certificadon. Gracias, adiós! Työllistävä vaikutus: tämä tapahtuma vaati kolme työntekijää, useita papereita ja tietokoneen näpyttelyä.

Sitten menin varaamaan aikaa PCR-testiin matkaa varten yksityiselle lääkäriasemalle. Seillä keskustelu meni näin:
Toimistohenkilö: – Käykö aamulla klo 9?
Minä: – Kyllä sopii.
Th (miettii hetken): – Ei, kyllä se on niin aikaisin, onko klo 11 parempi?
(Labra aukeaa jo klo 8).
Minä (huvittuneena): – Ok, sopii.
Selitys: Näille yökyöpeleille klo 9 aamulla on hirveän aikaisin. Minä kyllä herään n klo 5 aamulla, joten minulle klo 9 ei ole aikaisin.

Suunnitteilla, jos kaikki hyvin menee, on siis matka, pitkästä aikaa.

Aamu-uutisista: Teneriffa jatkaa rajoituksia tasolla 3. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto on voimassa edelleen klo 22-06 ja kokoontua saa neljä henkilöä.
Rokotukset täällä jatkuvat nyt niin, että AZ:n rokotteen saavat 60-69 -vuotiaat. Viime viikot on rokotettu 60-65 -vuotiaita.

Päivän refrán: ”Poco a poco se llega antes” -sanonnan merkitys: sinnikkyys takaa menestyksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *