Rokotuksista taas

nue

Oman pihan ruusuja Orotavassa. Ne ovat jaksaneet kukkia ilokseni koko vuoden. Meillä kasvaa valkoisten lisäksi vaaleanpunaisia ja punaisia ruusuja, lempikukkiani. (Kolme aina kuvauksellista aihetta: meri, Teide, ruusut).

Ykkösuutinen tänään Espanjassa, Kanarialla ja luultavasti koko Euroopassa on AZ:n rokote ja sen sivuvaikutus. Nyt vakavien haittavaikutusten (trombosis) yhteys rokotteeseen on varmistettu. Espanja on päättänyt, että rokotetta annetaan vain yli 60-vuotiaille.
Ongelma on se, että nuorempiakin on jo ehditty rokottaa. Nyt mietitään, annetaanko heille toisena annoksena eri rokotetta vai riittääkö yksi pistos, jonka suojavaikutukseksi kerrotaan 70%.

Minä sain AZ:n rokotteen pari viikkoa sitten. Onneksi sivuvaikutuksia ei pientä rokotuskohdan aristusta lukuunottamatta tullut. Ja olen sallitussa iässä. 🙂

Päivän refrán: ”El que guarda siempre tiene” tarkoittaa, että sillä, joka säilyttää/säästää on aina tarvittaessa mitä käyttää. Suomessa: ”Aika tavaran kaupitsee”.

One thought on “Rokotuksista taas

  1. Kauniita ruusuja sinulla, itse juuri ostin muutaman ruusun taimen,ensimmäistä kertaa istutan niitä pihalle. Kunhan ilmat lämpenevät,joskus…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *