Chipirones

chi

Kävin eilen lounaalla kalastajien Pipo-ravintolassa muellella. Lempiannokseni on chipirones, joita taas söin mojojen, leivän ja viinin kera. Paljon saksalaisia kuului olevan naapuripöydissä. Hyvän näköisiä kala-annoksia oli heilläkin.

Iltapäivällä kävimme katsahtamassa ulkopuolelta uuden Club Finlandian paikan. Aika piilossa ovi oli Valle Solin sivulla, mutta kaipa kerholaiset oppivat reitin sinne, he jotka kerhoa tarvitsevat.

Alkuvuosina kerho oli tärkeä. Mutta nykyään en enää kerhoa tarvi, yritän integroitua paikallisiin harrastuksiin. Casa los mayoresissa olen kahdella kurssilla nyt: maalaus- ja origamikurssilla. Minulle nämä harrastukset toimivat samalla kielikurssina ja hyvin siellä on otettu mukaan porukkaa. Pääsyvaatimuksena ovat 60 vuoden ikä ja residencia. – Ja tietysti kaikki toiminta on espanjaksi (paikallisella murteella 🙂 ).

Uutisista:

Kylmä rintama tulee saarille. Ilmiö on nimeltään Fenómeno Aphelion ja sen sanotaan kestävän maaliskuun loppuun. Asukkaita kehotetaan pukeutumaan lämpimästi, nauttimaan vitamiineja ja immuniteettia tukevia ruokia ja lisäravinteita.

Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin +10 ja +20 välillä, yöllä viileämpää. Meille pohjoisesta tulleille tässä ei liene ongelmaa.

Maskipakon julkisissa kulkuneuvoissa luvataan loppuvan viikon tai kahden kuluessa. Se olisi helpotus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *