Suomi-kerho

Tila

club

Kävin Suomi-kerholla: toimisto ja kirjasto ovat vielä auki maaliskuun loppuun ja kirjasto yksittäisinä päivinä läpi kesän.

Sää jatkuu edelleen lämpimänä ja calimaa on ilmassa.

Etelän kentälle, ulkopuolelle, on avattu uusi digitaalinen informaatiokeskus turisteille, kerrottiin uutisissa.

Realejosissa Socorron ranta on osittain suljettuna maanvyörymien takia, korjauksia suoritetaan parhaillaan.

Chipirones

Tila

chi

Kävin eilen lounaalla kalastajien Pipo-ravintolassa muellella. Lempiannokseni on chipirones, joita taas söin mojojen, leivän ja viinin kera. Paljon saksalaisia kuului olevan naapuripöydissä. Hyvän näköisiä kala-annoksia oli heilläkin.

Iltapäivällä kävimme katsahtamassa ulkopuolelta uuden Club Finlandian paikan. Aika piilossa ovi oli Valle Solin sivulla, mutta kaipa kerholaiset oppivat reitin sinne, he jotka kerhoa tarvitsevat.

Alkuvuosina kerho oli tärkeä. Mutta nykyään en enää kerhoa tarvi, yritän integroitua paikallisiin harrastuksiin. Casa los mayoresissa olen kahdella kurssilla nyt: maalaus- ja origamikurssilla. Minulle nämä harrastukset toimivat samalla kielikurssina ja hyvin siellä on otettu mukaan porukkaa. Pääsyvaatimuksena ovat 60 vuoden ikä ja residencia. – Ja tietysti kaikki toiminta on espanjaksi (paikallisella murteella 🙂 ).

Uutisista:

Kylmä rintama tulee saarille. Ilmiö on nimeltään Fenómeno Aphelion ja sen sanotaan kestävän maaliskuun loppuun. Asukkaita kehotetaan pukeutumaan lämpimästi, nauttimaan vitamiineja ja immuniteettia tukevia ruokia ja lisäravinteita.

Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin +10 ja +20 välillä, yöllä viileämpää. Meille pohjoisesta tulleille tässä ei liene ongelmaa.

Maskipakon julkisissa kulkuneuvoissa luvataan loppuvan viikon tai kahden kuluessa. Se olisi helpotus!

Palmeras

Tila

palmeras

Palmeras Playaa: Suomi kerho aloittaa hotellin tiloissa toimintansa lähiaikoina.

Imagenes de Palmeras Playa. Club Finlandia va a empazar sus actividades allí dentro de poco.

Club Finlandia

Tila

club

Suomi-kerholla oli eilen pienimuotoiset syyskauden ja uusien tilojen avajaiset.

Club Finlandia de Tenerife celebró ayer la inauguración de la nueva temporada y la nueva oficina.

Club Finlandia

Tila

image

Tenerifen Suomi-kerholle ollaan tekemässä keittiötä uuteen tilaan alakertaan. Olin kuulevinani, että suunnittelevat sinne kahviotakin.

Club Finlandia de Tenerife (Calle Iriarte 43, Puerto de la Cruz) tiene la obra en planta baja. Se planean hacer la cocina y también un pequeño café para miembros del Club. La biblioteca está ya en planta 1.