Citybussi

city

Ensimmäinen sateeton päivä pitkään aikaan! Ajelin Citybussilla. Miksikähän sillekin on pitänyt antaa englanninkielinen nimi? Oululaisempi olisi ollut vaikka Pikkuonnikka. Onhan Nallikariin menevä pikkujunakin Potnapekka. Se ei näytä kulkevan nyt korona-aikana.

Tällä viikolla tulee ehkä lievennyksiä maskisuosituksiin. Kulttuuri- ja urheilupaikkoja avautuu. Rokotukset jatkuvat ja tauti on vähenemässä, niin täällä kuin Teneriffallakin. Silti virusta täytyy vielä varoa, vaara ei ole ohi.

Teneriffalla metsäpalo on onneksi saatu sammutettua. Sammutustöitä tehtiin tälläkin kertaa myös ilmasta helikopterien avulla. Paloalue laajeni lopulta yli 3000 hehtaarin suuruiseksi, kehän (perimetro) ilmoitetaan olleen 42 km. Harmi, että Kanarian television uutiset näkyvät netissä vain päivän vanhoina! Tuntuu, että ne ovat silloin jo vanhentuneita.

Huomioita: Olen todennut, että ovien avautumissuunta aiheuttaa vaikeuksia: Teneriffan sisäänpäin aukeavat ulko-ovet ovat juurtuneet muistiini niin, että täällä erehdyn monesti suunnasta. Juomavesi suoraan hanasta on todella helpottava asia täällä. Käteistä rahaa täällä ei juuri käytetä! Olen maksanut kortilla kaikki ostokseni. Ne muutamat setelit, jotka varalta nostin automaatista ennen lähtöä, ovat edelleen käyttämättä. Teneriffalla on vielä joitakin pieniä ravintoloita tai kahviloita, joissa kortti ei käy.

3 thoughts on “Citybussi

  1. Hei Riitta!
    Kyllä Suomessa näkyy Espanjan TV1, pitää ostaa kanavapaketti ja siihen lisänä Espanjan kanava. Katselen harva se ilta uutisia ja musiikkiohjelmia, pitää vain pysyä hereillä myöhään. Paketti on vähän yli kympin ja esp.kanava 3,00/kk.

    Terveisin Puertoon ikävöivä Anneli

  2. Television Canarias etusivun oikeassa laidassa lukee ”Hoy en antena”. Siitä ruksista suora lähetys Suomen aikaa alkaa klo 9,45. Löysin vahingossa keväällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *